
Det kan ta tid å få fin glød i grillen. Men med dette enkle trikset kan du fremskynde prosessen. Alt du trenger er en eggkartong.
Noen foretrekker at middagen skal gå fort, mens andre kan tenke seg å stå og tilberede maten i lengre tid. Litt av det samme prinsippet kan gjelde for grillen, hvor kullgrill tar lengre tid enn en gassgrill å bli varm.
Personlig synes jeg grilling er mer som en sosial aktivitet. Det er herlig å stå, kanskje med et glass vin, ved grillen og snakke med venner og bekjente samtidig som man holder øye med kjøttet, fisken eller grønnsakene som ligger på grillen.
Men noe som kan ta tid, og ikke er like morsomt å ordne, er å få kullgrillen til å bli skikkelig varm.
Tips for å tenne grillkull
Hvis kullet har stått ute lenge, kan det bli fuktig og vanskelig å tenne, og noen ganger virker det som om ikke engang vanlig tennvæske fungerer.
Men det finnes et veldig smart triks for å få grillen til å bli skikkelig varm på bare noen få minutter.
Alt du trenger er en eggkartong. I stedet for å kompostere eller kaste eggkartongen i resirkuleringen, kan du bruke den til grillkvelden.
Eggkartong på grillen
Legg kullbiter i et av de tomme eggkartongen, hell på litt tennvæske og lukk lokket. Legg eskene i bunnen av grillen og la kullet suge til seg tennvæsken i noen minutter. Du kan også droppe tennvæsken.
Neste trinn er enkelt. Ta en fyrstikk eller grilltenner og tenn på. Eskene vil begynne å brenne raskt, og med hjelp av tennvæsken vil du snart se at kullet også begynner å brenne.
Takket være at kartongen er lukket, samles varmen som i en liten minigrill – og på den måten blir kullet varmt betydelig raskere enn vanlig. Prøv dette smarte trikset allerede i helgen og se forskjellen!
Fra nå av vil jeg alltid tenne grillen ved hjelp av en eggekartong, så smart! Del gjerne dette smarte trikset med vennene dine som du vet elsker å grille!
LES MER:
- Morfar hadde alltid en ren grillrist – kun 2 ingredienser
- Grilldrømmen er sann: En titt på dette og du kommer aldri til å grille pølser på samme måte igjen