
Eyvind Hellstrøm har i flere tiår vært en av Norges mest profilerte TV-personligheter, kjent som både kokk, programleder og forfatter.
Gjennom sine mange programmer har han inspirert haugevis av nordmenn til å utforske matglede og råvarer på nye måter. Og suksessen har strukket seg langt utover TV-skjermen.
I høst er han igjen aktuell på norske skjermer i tredje sesong av «Kokkeskolen». Der Hellstrøm og Truls Svendsen lærer kjendiser å lage mat.
På privaten har Hellstrøm også funnet lykken. I 2018 bekreftet han forholdet til Anita Rennan (45), som han møtte under innspillingen av «Hellstrøm rydder opp».
Paret, som har en aldersforskjell på 31 år, har siden gitt ut tre prisbelønte kokebøker sammen. Rennan har dessuten hatt en sentral rolle i Hellstrøms digitale tilstedeværelse, hvor han har nærmere 250.000 følgere på Instagram og 50.000 på TikTok.
Selges ut av hyllene
Nå opplever Hellstrøm nok en stor suksess. Hans nyeste bok, «Grunnboka», blir nemlig revet ut av butikkhyllene bare kort tid etter lansering.
Boken, som kombinerer oppskrifter og grunnleggende kokkekunnskap, er allerede tatt i bruk i undervisningen flere steder.
Etterspørselen har vært så stor at forlaget melder om at opplaget knapt rekker å nå butikkene før det er utsolgt.
– Vi måtte øke førsteopplaget fire ganger på en uke før boka kom i butikk, forteller Cappelen Damm til Dagbladet
– En livbøye
I «Kokkeskolen» spiller denne boken en stor nøkkelrolle, forteller Hellstrøm til Her og Nå.
– Den har vært med helt fra starten av, med oppskrifter og grunnprinsipper. Jeg kaller den en livbøye. Har du den i baklomma, så overlever du. Og det er ikke bare elevene ved «Kokke- skolen» som trenger den. Alle trenger den. Det handler om å gjøre ting i riktig rekkefølge. Superenkle greier, men det er enkelheten som kan være litt vanskelig, sier Hellstrøm.
Hellstrøm mener at nøkkelen til god mat, helse og et langt liv ligger i enkle, rene råvarer og ikke i ultraprosessert eller industrielt fremstilt mat.

For ham handler mat om mer enn bare smak: det er omsorg, filosofi og livskvalitet. Ved å velge ferske råvarer og behandle dem enkelt, mener han at både kroppen og måltidet får det beste.
– Hadde jeg spist ultraprosessert mat hele livet, hadde jeg ikke levd nå, vil jeg påstå. Mat er helse, mat er omsorg, mat er filosofi. Og det er dét vi prøver å formidle i TV-ruten. For én ting er de 12 som er med, men en helt annen ting er jo seerne. De skjønner også hva vi snakker om, sier Hellstrøm.
LES MER:
- Eyvind Hellstrøms geniale knep med lammesteken
- Robert Stoltenberg bryter stillheten etter Kokkeskolen
.